10 съвета, за да не пречи ресторантът на диетата ни

restorant-dieta

Храненето в ресторант, когато сме на диета, е сериозно изпитание. Никога не знаем какво точно съдържа дадено ястие, колко са калориите му. Предлагаме ви 10 ценни съвета, които ще превърнат отново в удоволствие ходенето на ресторант, въпреки диетата ви:

1. Ограничете сосовете. Обикновено дресингите и сосовете съдържат много излишни калории, така че е добре да ги избягваме. Овкусете с малко зехтин и оцет. Колкото по- обикновен е дресингът, толкова по- малко калории съдържа.
2. От някои салати се напълнява. Ако искате да поддържате линията си, изберете зелена салата, може да съдържа и някакво месо. Избягвайте сиренето и допълнителните дресинги.
3. Правилният сандвич. Изберете си най- обикновено сандвич, с риба тон или шунка, с домат и маруля. Ако сандвичът е за обяд или вечеря, най- добре да е без месо.
4. Паста. Не консумирайте пастата с допълнителни сосове. Най- добре яжте паста, когато е в съчетание в салата, овкусете с малко зехтин и ароматни подправки.

riba-zdrave
5. Натурален плод. Десертът е голямо изкушение, когато сме на ресторант. Изберете си някакъв плод за десерт, вместо сладкиши и пр.
6. Избягвайте пърженото. Не яжте пържени картофи, които често се използват като гарнитура по ресторантите. Заместете ги със салата. Пържените картофи са много калорични.
7. Риба за вечеря. Рибата е основна храна за повечето диети за отслабване. Чудесен избор за вечеря. Освен като основно ястие, е подходяща и за аперитив.
8. Пица – между червеното и зеленото. Ако вечеряте навън, парче пица е добър избор. Не й слагайте никакви сосове.
9. Диетичен десерт. Не се поддавайте на изкушението. Изберете плод или нещо с плодове, но без много крем или сметана.
10. Умерено с алкохола. Прекаляването с алкохол е не само вредно за здравето, но и за линията ни. Можем обаче да си позволим една бира или чаша вино, докато се храним навън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване