10 храни, които стимулират отслабването

otslabvane-gorene-kalorii

Мечтаете за плосък корем? Искате целулитът за изчезне? Искате да свалите излишните килограми? Ето някои храни, които ще ви помогнат да постигнете това, което желаете:

Ананас. Съдържа големи количества бромелин, ензим, който ускорява усвояването на протеините от храната от страна на организма. Яжте ананаса в натурален вид, тъй като консервата унищожава бромелина.

Праз. Много полезен срещу задържане на течности. Богат е на калий и е беден на натрий, което улеснява секрецията. Празът е сред най- диетичните зеленчуци.

Чушки. Помагат да се изхвърлят част от захарите и мазнините, преди да бъдат асимилирани от организма. Супер нискокалорични са. Богати са на провитамин А, богати са на антиоксиданти. Червените чушки са по- препоръчителни.

Зелен чай. Едно от най- добрите средства срещу целулит и излишни килограми. Богат е на антиоксиданти, които предпазват клетките от свободните радикали. Помага за изхвърляне на мазнините от мастните клетки.

zelen-chai-1

Ябълки. Богати са на пектин, вид хранителна фибра, която стимулира храносмилателния тракт. Една средно голяма ябълка съдържа между 2 и 4 грама хранителна фибра. За да се възползвате максимално от тях, яжте плода суров.

Тофу. Приготвя се от соево мляко. Засища и е богат на растителни протеини. Съдържа омега- 3 мазнини. Но пък е доста калоричен: 120 калории в 100 грама.

Череши. Богати са на важни витамини и минерали, които улесняват изхвърлянето на излишните вещества.

Канела. Понижава нивата на кръвната захар. Потиска апетита. Може да добавяте по малко канела към всяко хранене и напитка.

Лук. Действа срещу целулита, като изхвърля излишната вода и токсини. Действа диуретично. Активира топенето на мазнините.

Водорасли. Особено полезни за отслабване, съдържат малко калории, увеличават апетита и улесняват храносмилателния тракт. Има различни видове водорасли, които можете да използвате: уакаме, комбу,

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване