10 фатални грешки за Диетата ни

otslabvane

Поддържането на диета за отслабване във времето е много трудна задача. Често започваме диета, като очакваме бързо да видим резултатите от нея. Но ако това не се случи, се обезкуражаваме и се отказваме от диетата.

Фактори, като липсата на информация за определени храни, или пък ефектът от някои навици върху организма ни, могат да тласнат диетата ни в неправилна посока.
За да не се превърне диетата ни в разочарование, трябва да знаем някои от най- често срещаните грешки, за да ги избягваме. Ето кои са те:

1 Пропускане на хранения
Спазване на диета за отслабване не означава пропускане на хранения. Важното е да не сме изгладнели, когато трябва да се храним. Ако метаболизмът ни работи постоянно, като приемаме храна през определени интервали, ще изгаряме повече мазнини.
2 Внимание с „диетичните“ продукти
Този вид храни са много модерни, но много често рекламата им ни създава погрешна представа за тях. Понякога, когато си мислим, че нещо е здравословно, се отпускаме и ядем повече. За да избегнем тази грешка, трябва внимателно да четем етикетите.
3 Алкохол и сол
И двете са сериозни пречки пред успеха на диетата ни за отслабване. Прекаляването със сол води до задържане на течности и вдига кръвното. Трябва да избягваме и алкохола, ако искаме да се отървем от излишните килограми.

otslabvane-1
4 Не приемаме достатъчно течности
За да успеем да отслабнем, трябва да се хидратираме добре. Трябва да приемаме по 2 литра течности на ден, без газирани напитки. Добре е да наблегнем на водата, чая, бульоните.
5 Бързо хранене
Правилният начин да се храним, за да не напълняваме, е да сме седнали, без да се разсейваме с други неща. Трябва да приемаме храната на малки хапки, да дъвчем бавно.
6 Не закусваме
Това хранене е абсолютно задължително, за да работи метаболизма ни правилно. В началото на деня трябва да си осигурим достатъчно енергия.
7 Не спим достатъчно
Добрата почивка е задължителна, за да работи метаболизма ни правилно. Липсата на сън или лошият сън разстройват функциите на тялото ни, а това означава, че влияе негативно върху метаболизма.
8 Не правим упражнения
Спазването на диета трябва да върви ръка за ръка с правене на упражнения. Трябва да сме постоянни в тренировките, за да постигнете желаните резултати. Не трябва да са много изтощителни, но не и прекалено леки.
9 Теглим се всеки ден
Отслабването не се състои само в това да тежим по- малко, а да топим мазнините. Ежедневното теглене на кантара може да се превърне в мания, а това не е добре, когато сме на диета. Защото всеки се нуждае от различно време, за да отслабне.
10 Не приемаме никакви въглехидрати
Не е добър вариант да изключваме определена група храни от диетата си. Грешно е да изключваме въглехидратити, или пък мазнините. Просто трябва да избираме подходящите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване