Японска безсолна диета – за 2 седмици минус 5кг!

otslabvane1Японската безсолна диета трае две седмици, но това не трябва да ви плаши. Тя не изисква големи жертви, а е точно както подсказва името – да се откажете от солта.

Изгубени в превода

Защо наричат ‌‌безсолната диета японска, едва ли някой може да обясни. Тя няма никаква връзка с японската кухня, японската традиция и страната на изгряващото слънце, но това няма никакво значение. Единственото предположение, което ми идва на ум е любовта на японците към соевия сос, който често замества солта в ястията от традиционната японска кухня.

Готвачите могат да потвърдят, че въпреки факта, че соевият сос замества солта достойно, той няма способността да задържа вода в организма, а това е полезно, особено в контекста на нашата диета. По този начин, отхвърлянето на солта, която обикновено задържа излишната вода в организма (а с него и повечето от токсини), можем да загубим няколко килограма, а също така и да  почистим тялото от вредните вещества и така наречените „хранителни отпадъци“.

Така безсолната диета може безопасно да се класират между диетите за детоксикация. В допълнение, в списъка на забранените продукти за тази японска диета, към солта отиват захарта, брашното и алкохола. Всички други продукти са повече или по-малко разрешени. Въпреки това, че тази диета не е сред „самоизтезаващите диети“,  тя е противопоказна за хора с хронични заболявания, бременни и кърмещи жени, юноши и деца.

Основните правила на японската безсолна диета:

Тя трае не повече от две седмици. Всеки ден трябва да се пие по 1,5л чиста, негазирана вода. Въпреки това, ако в средата на диетата започва да се появява дискомфорт, болка или стрес, диета трябва да се спре незабавно и да се консултирате с лекар.

Месото и рибата, споменати в менюто, трябва да се ядат само варени и естествено, без сол.

Всички други течности, различни от водата, които не са включени в необходимите 1,5л – те се считат за храна.

Японска безсолна  диета – меню:

Закуската е почти винаги един и съща – кафе без захар и една препечена филийка ръжен или пълнозърнест хляб. Само в петия и деветия ден закуската трябва да е салата от пресни моркови с малко лимонов сок, а на седмия – чаша неподсладен зелен чай.

Обяд:

    първи, пети и тринадесети ден – 2 яйца, 200гр варено зеле, доматен сок ;

    втори, девети и дванадесети ден – 200гр постна риба, салата от зеленчуци с растително масло (по необходимост включете зеле ) ;

    трети и единадесети ден – тиквички соте;

    четвърти и четиринадесети ден – 3 варени моркови, 15гр сирене, сурово яйце;

    шести и осми ден – 500гр варено пиле, салата със зеле;

    на седмия ден – 200гр варено говеждо месо  и час по-късно – плод по ваш избор ( с изключение на банани, грозде, смокини, пъпеш и диня );

    на десетия ден – варено яйце, 50гр сирене, салата от моркови.

otslabvane-bez-dieta-3-framarЗа вечеря:

    първия, седмия и тринадесети ден – 200гр постна риба;

    втори и дванадесети ден – 100гр варено говеждо месо, кисело мляко;

    трети и единадесети ден – 2 яйца, 200гр варено говеждо месо и свежа салата;

    четвърти, пети , девети и десети ден – плодове по избор;

    шести, осми и четиринадесети ден – 2 яйца и салата от пресни моркови.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване