Шоколадова диета

chokolad_dietaИдеята на италианските диетолози за отслабване с помощта на шоколад придоби огромна популярност в цял свят. От помощта на тази техника за бързо и ефективно сваляне на излишните килограми се възползваха звезди като, Ума Търман и Алсу и др.

На всичко отгоре, шоколад предотвратява образуването на кръвни съсиреци, нормализира кръвното налягане, помага да се отървете от това модерно неразположение като синдромът на хроничната умора и, според британски учени, шоколадът е отлично средство срещу силна… кашлица!

Това не е изненадващо, че шоколадовата диета отлично „подхожда“ на днешния начин на живот. Това е начин да отслабнете достатъчно бързо, благодарение на факта, че по време на тази диета се яде само по 100 грама шоколад, неподсладено кафе – и нищо друго на ден. Това са – само 500-600 калории на ден, плюс цялостно отхвърляне на солта. След подобна  моно-диета, можете да загубите много тегло на третия ден, без да се прави компромис за сметка на здравето. Това ще бъде възможно само ако спазвате някои важни правила. Ето ги пред вас:

Шоколадова диета: 10 полезни съвети.

 Диетата трябва да се състои от шоколад. Дневен прием на сладкото лакомство (100 g) се разделя на няколко порции. Например, можете да разделите блокчетата на 3  по 30 г.

Не забравяйте да пиете чаша неподсладено кафе с шоколада. Това ще ускори обмяната на веществата, като насърчи по-бързата загуба на тегло.

През целия период на прилагане на тази моно-диета в никакъв случай не трябва да се приемат алкохолни напитки и лекарства, дори и с минимално съдържание на алкохол.

Шоколадовата диета не може да използва повече от 5-7 дни и то само при условие за наличие на отлично здраве. В противен случай, тази процедура е валидна само за 3 дни.

Всяка диета има противопоказания. В този случай на загубата на тегло с шоколад не се препоръчва за диабетици, както и за хора с заболявания на черния дроб, храносмилателната система и панкреаса.

1306160634_wallpapers_sexy_giВ допълнение към кафето може да пиете и билкови тинктури, зелен и черен чай.

Ежедневният прием на течности трябва да е поне 1 200 мл.

Шоколадовата диета, както и повечето други моно диети, е стрес за организма. Следователно, интервалът между курсовете диети трябва да бъде най-малко един месец. В противен случай тялото няма да може да се възстанови и има опасност от непоправимо увреждане на организма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване