Чай от канела – най- новата мода в диетите

 kanela-mlyana-100gКанелата е последният писък на модата в отслабването. Доказано е, че тя понижава захарта в кръвта. А това води до постепенно намаляване на теглото.

Може да се приема насипно или под формата на чай. Ако спазваме първия начин – половин чаена лъжичка на ден ситно смляна канела е напълно достатъчна. Ако приемаме канела под формата на чай трябва да се спазва строг режим на пиенето му. Отварата се приготвя като към 250 мл вряща вода се добавя половин чаена лъжица смляна канела. Пие се веднъж сутрин и вечер преди лягане. Важно е да не се приема никаква храна поне един час след приема на чая.

Според диетолозите, канелата не трябва да се смесва с мед. Въпреки че тази разновидност на диетата е доста разпространена, експертите не я приемат. Известно е, че медът  повишава доста кръвната захар, но макар че канелата я намалява, не може изцяло да неутрализира количеството й.

Експертите обаче препоръчват към канелата да се добавя малко джинджифил или няколко капки лимон. По този начин се засилва действието й.

Според диетолозите, след една седмица прием на чая от канела, може да отслабнете поне с 2 кг.

Канелата е широко използвана в източната медицина. Тя има не само противогъбично действие, но и предпазва от инфаркти и инсулти. Използва се и за намаляване на кръвното налягане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване