Сиренето – полезно за сърцето и добър помощник в отслабването

сиренеВинаги, когато искаме да отслабнем,  сме изправени пред дилема – да продължаваме да си похапваме вкусно, или да изберем здравословна диета, която да ни принуди да ограничим храните. Дали не можем да съчетаем и двете – оказва се, че е възможно.

Ако обичате сирене ,то именно това е вашата диета. При това диетата с млечни продукти е много ефективна. Те са богати на белтъчини, на които се дължи засищащия им ефект. Ускоряват и метаболизма. Каквато и диета да пазите задължително включете този продукт, за да отслабнете. И понеже млечните продукти са много важни за здравето, консумирайте ги всеки ден, защото по този начин си набавяте необходимите за организма витамини, калций, хранителни вещества. Но освен всички тези свойства, които изброих сиренето е източник и на магнезий, протеини, витамин В 12, както и цинк.

Учените стигат до извода, че дори можете да се предпазите от появата на сърдечни удари, ако сиренето, млякото или другите млечни продукти често присъстват в менюто ви.

Сиренето почти не съдържа лактоза, която почти всички други млечни продукти съдържат, и в това всъщност е неговото предимство. Затова всъщност могат да си го позволят всички онези хора, на които не се препоръчва да приемат по никакъвдиета начин лактозата – така хем могат да си похапнат от така полезния продукт, хем освен, че няма да нарушат тази забрана ще си набавят и нужния на всички ни калций.

За да можете да задоволите тази необходимост трябва да ядете дневно поне три вида различни млечни продукти. Нека едното да е сирене – достатъчни са две малки парченца.

Не забравяйте, че сиренето – особено топеното съдържа наситени мазнини, и именно поради този факт внимателно подбирайте какво точно ще си вземете, особено ако сте на диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване