Отслабване със спанак

диетаАко във вашата диета наблегнете предимно на яйцата и спанака, рискувате да ви омръзнат, но пък те са хранителни и няма да усещате глад. Тези храни са здравословни, съдържат различни хранителни вещества, както и антиоксиданти. Диетата е хубава, защото може да си я позволи всеки човек – и яйцата и спанака са евтини, и можете да ги откриете по всяко време на годината по магазините и пазара. Богати са на витамини и минерали.

В яйцата има много протеини – предимно в белтъка, както и аминокиселини, мастни киселини, витамините А, Д, К, Е, холин, който контролира холестерола и телесното тегло.

Спанакът  пък съдържа желязо, витамин В, фолиева киселина, витамин С, магнезий, калций, калий. Той е полезен за зрението и предотвратява задържането на вода, както и високото кръвно налягане.

Тази диета обаче, както и всички други си има и своите негативи. Главния недостатък е липсата  на калций. Калцият, който съдържа спанака, в тялото се свързва с някои други минерали, но тъй като тялото не съдържа достатъчно от товадиета вещество, тялото не може да я обработва само. Ограничете и жълтъците – яжте най – много по три на ден, като по този начин ще контролирате холестерола. За сметка на това пък от белтъците хапвайте,  колкото поискате.

Меню:

Закуска: една чаша спанак, едно яйце, три белтъка, чаша малини или някакви други плодове, 50 грама белтъка

Обяд: чаша кисело мляко, едно яйце, чаша спанак, 50 грама бадеми

Следобедна закуска: шейк, който се състои от чаша замразени малини, чаша нискомаслено кисело мляко, малко бадемово масло и лед.

Вечеря: 200 грама спанак, 50 грама бадеми, едно яйце и чаша малини. Спанака можете да го овкусите с лимонов сок.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване