Освежаваща диета

Диета-на-АткинсЗа да се промени по някакъв начин нашият монотонен начин на хранене, диетолозите ни препоръчват една диета по време на масовото узряване на плодовете и зеленчуци, тъй като това е удобен момент за една освежаваща и разтоварваща диета.

Тази диета ще ви помогне да подобрите метаболизма на тялото си,  да го заредите с енергия, както и да се отървете от няколко излишни  килограма.

Диетата е лесна за използване и поради кратката си продължителност се понася добре. За разлика от другите разтоварващи дни, тук няма самоизтезание и чувство на глад.

Най-доброто време за практикуването на тази диета е през  септември – октомври, точно преди зимния сезон, когато сергиите по пазарите са отрупани с пресни и качествени плодове и зеленчуци, на сравнително евтини цени.

Продължителността на диетата е един ден, може да се практикува спокойно, без да увредите на здравето си два пъти месечно.  Ето я и нея:

Меню „Освежаваща диета“:

Закуска : чаша нискомаслено  кисело мляко (прясно мляко) 1% или чаша хладка вода, подсладена с една чаена лъжичка мед;

Втора закуска: една чаша плодов сок или малко плодове или зеленчуци по избор в суров вид;

Обяд: салата от сурови зеленчуци (марули, зелен лук и чесън, репички, краставици, магданоз, копър, спанак, зеле и т.н.) и чаша натурален плодов сок:

Вечеря: т.нар мюсли . Подготвят се както следва: една супена лъжица овесени ядки се накисва за 12 часа в три супени лъжици студена вода. Преди да сервирате, добавете към тях една супена лъжица мед, сока на половин или цял лимон, смесете го.  Прибавете и настъргани на ренде  около 200гр сурови ябълки или други плодове. Поръсете отгоре с една супена лъжица ситносмелени сурови орехи, бадеми или фъстъци.

бж

Диетата може да се използва и в качеството на разтоварваща диета, но не повече от няколко дена. Бъдете предпазливи при наличието на хроничен колит. Преди да започнете диетата посъветвайте се с вашия личен лекар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване