Особеностите на цитрусови диети

305430Цитрусовите диета са едни от най-известните и ефективни плодови диети. Въпреки това, не може да ги наречем ​​лесни. Тяхното съблюдаване изисква воля и търпение, но резултатът наистина можете да ни изненада приятно.

По време на цитрусовите диети винаги трябва да се пие билков или черен чай, а водата да бъде овкусена с лимон.

Акцентът – на слънчевите плодове

Диетичното меню на цитрусовите диети, честно казано, не е особено разнообразно. Често те включват беден набор от продукти, който се свежда до използването само на плодове – грейпфрут, лимон, портокал  и т.н. Предимството на този метод за загуба на тегло е бързото и лесно сваляне на до 12-15 килограма излишно тегло на месец. Разбира се, това се случва рядко, но обикновено една жената може да загуби средно около 10 килограма, което също е добър резултат. Въпреки това, си струва да припомним, че  рязкото ограничение в храната и загуба на килограми може да повлияе неблагоприятно на здравето.

Плюсове и минуси на цитрусови диета

Плюсове:
Тялото се  разтоварва, защото се не консумират такива тежки продукти като месо, сладкиши и се избягват заведенията за бързо хранене. Храната е само органична, без примеси на химически добавки и ГМО.
Така излишните килограми ще започнат се топят след 3 дни, което не е обичайно.
За цитрусови плодове се знае, че съдържат плодови киселини , които стимулират липолизата. Това ви позволява дори да не прибягвате до физически упражнения.

В цитрусовите плодове, освен киселини също съдържат витамини и други полезни елементи, които имат благоприятен ефект върху метаболитните процеси в организма.

За да се избегне недостиг на протеин в организма, трябва да се яде за вечеря 2 варени яйца.

Минуси:

Първо, загубата на тегло може да бъде вредно в два случая: ако първоначалното тегло е голямо, вие сте застрашени от появата на стрии по кожата, след което не е толкова лесно да се премахнат.

Този метод за загуба на тегло е противопоказан при хора с алергии  и дори в иначе здрави хора може да предизвика алергични реакции .
Бъдете готови за това, че гладът ще ви преследва през цялото време, защото цитрусовите плодове се усвояват много бързо.
Цитрусовите плодове са с ниско съдържание на калории, така че можете да почувствате слабост и главоболие по време на диетите.

Примерно меню за деня:

Менюто за деня изглежда така:

сутрин чаша прясно изцеден сок ( портокал, грейпфрут);

за обяд един грейпфрут и два плода киви 2;

за вечеря 2 сварени яйца;

преди лягане пийте чаша нискомаслено кисело мляко.
fruit_mix9
По време на диета цитрусови винаги трябва да се пие билков или зелен чай ( които допринасят за загуба на тегло ), а вода може да бъде овкусена с един лимон.

Също така по избор ( по съвет на лекар ) може да приемате калциеви капсули.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване