Можем ли да ядем ориз по време на диета?

оризМоже ли да ядем ориз по време на диета? Все още няма еднозначен отговор на този въпрос, въпреки че има режими, които се базират именно на ориза.

Зърнените храни са ключови както за нормалното хранене, така и при диетите за отслабване. Те доставят енергия на тялото, за да можем да изпълняваме ежедневните си задължения.

Спорът за зърнените храни се дължи най- вече на две характеристики на ориза – Калорийното му съдържание и някои възможни странични ефекти върху храносмилателния тракт.

Можете ли да ядете ориз, според калориите му?

Отговорът е „да“. Снабдява ви с много енергия. Храните с такива качества са много важни при диета, затова оризът може спокойно да бъде част от нея. Има различни видове ориз, които доставят различни вещества и са много полезни при отслабване. Такъв, например, е червеният ориз. При готвене оризът нараства 2-3 пъти, така че от 30 грама суров ориз ще получите 90 грама сготвен.

Можете ли да ядете ориз, според гликемичния му индекс?

Отговорът е „да“. Гликемичният индекс влияе на теглото. Ако изберете кафяв ориз с нисък индекс, не само ще намалидиета нивата на глюкоза в кръвта ви, но и ще намали глада ви. Затова избягвайте белия ориз, тъй като той е изгубил много от хранителните си свойства при преработката.

Можете ли да ядете ориз, според съдържанието на фибри?

Отговорът е „да“. Фибрите не влияят директно на теглото ви, но пречистват тялото. Затова, в диетата си можете да включите червен, черен или кафяв ориз. Ако имате чревни или стомашни проблеми, започнете с малки порции ориз – 1-2 лъжици кафяв или червен ориз към салатата ви.

Разбира се, дори да ядете диетичен ориз, трябва да внимавате с порциите. Добре е оризът да присъства в обедното ви меню, а може да го ядете и след тренировка.

Ориз със зеленчуци. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване