Лимонова диета за отслабване oт Тереза Чунг

Тереза Чунг

Тереза Чунг

Според американския диетолог Тереза Чунг, ключово за успеха на една диета, е не само да се намали приема на калории, а и да се ускори храносмилането. Според нея, за да се справим с тази задача ще ни помогне лимонът.

Лимоните са много ценен и полезен продукт за организма. Те съдържат големи количества витамин С, който помага за усвояването на калция,  укрепва костите и хрущялите и помага да се отървете от мастните депа.

Лимоните имат холеретичен ефект, което не само ви позволява да изчистите черният дроб от токсини, но също така насърчава по-доброто усвояване на мазнините.

Лимонената киселина помага за подобряване на стомашния сок, като по този начин допринася за по-високо качество на храносмилането.

Пектинът, съдържащ се в кората, е незаменим източник на диетични фибри, които попаднали в стомаха се надуват и помагат да се създаде чувство на ситост.

Много важно предимство на диетата с лимон на Тереза Чунг е нейната простота.
При използването й не е нужно да се отказвате от любимите си храни и да променяте коренно вашето хранене.

Всичко, което ви трябва – това са лимонов сок и лимони. Постепенно, увеличавайки дозата, ще трябва да ги добавяте към всяко хранене.

Ето и нейните съвети:

1. Започнете деня си с чаша топла вода с прясно изцеден лимонов сок, на празен стомах, един или два часа преди хранене. Първо добавете малко лимонов сок, постепенно увеличавайте количеството на  лимонов сок във водата.

2. Опитайте през деня да добавяте лимонов сок в почти всичко, което ядете – супи, основни ястия, салати, напитки. Ако е възможно, хранете  се с парченце лимонова кора.

3. Не пропускайте парче торта или сладолед, но не забравяйте, че те трябва да се комбинират с лимон, така няма да навредите на фигурата си.

4. Опитайте се да ядете по-малко мазни храни, съдържащи скорбяла, откажете се от пърженото и пикантните храни.
mnozhestvo_sortov_limona_1
5. На ден трябва да ядете не по-малко от два килограма сурови плодове и зеленчуци под всякаква форма – печени, варени, сурови, в салати и като част от други ястия.

6. Всеки ден пийте поне по два литра течности, разбира се, с лимонов сок.

7. Опитайте се да ядете бавно, пет пъти на ден, на равни интервали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване