Как да се захранваме след края на диетата

Захранване след диетаКогато се подложите на някаква диета за отслабване – независимо колко време трае тя задължително е когато тя приключи да предприемете захранване. Това е задължително, защото докато сте спазвали диетата си организма ви е бил подложен на стрес и няма как изведнъж да започнете да се храните нормално ако искате да задържите постигнатите резултати.
Един от многобройните съвети за първите няколко дни е да ядете само картофена супа. В неч сложете магданоз, картофи разбира се, съвсем малко сол, лимони, пипер и кисело мляко. Ако желаете можете да сложите и моркофи, зеле, броколи или карфиол. Задължително е обаче да не слагате в нея никаква мазнина. На ден можете да си хапвате от нея по два или три пъти като предястие преди да започнете основното си хранене. Така усилията, които сте вложили по време на диетата за отслабване няма да се окажат излишни и съвсем напразни.
Ако сте пазили нисковъглехидратна диета за отслабване основната задача на захранването ще бъде да започнете малко по малко да си ги възстановявате. Разбира се има опасност това да ви помогне да възвърнете няколко от килограмите, които сте свалили, но няма страшно – диета захранваневъпроса е начина на хранене да не е такъв, който да възстанови всичките килограми, че дори и малко отгоре.
Друг важен принцип е да ядете толкова, колкото изразходвате. Ако се движите повече, може да си позволите и да хапвате колкото искате, но ако водите уседнал начин на живот – ограничете и храните. Забравете също сладкото, тестените изделия и сладкото ако не възнамерявате да напълнеете отново. Захранването е в помощ на балансирането след като приключи диетата за отслабване и няма как да бъде вечно. Дори и постоянния ви начин на хранене трябва да бъде здравословен, а броя на храненията – три или пет пъти. Ако понякога ви се случи да прекалите, на следващия ден направете разтоварване – яжте само салата и вода или чай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване