Как да се захранваме след диета

След края на диетата, е задължително да се захраним по подходящ начин. Това е необходимо, тъй като по време на хранителния режим, тялото ни е било подложено на стрес и не можем изведнъж да се върнем към обичайното си ядене. Освен това, захранването ще ни помогне да запазим за по- дълго време свалените килограми.

През първите два- три дни е добре да консумирате картофена или зеленчукова супа. Важното е да не слагате никаква мазнина. За картофената супа са необходими: картофи, магданоз, кисело мляко, черен пипер, сол. Овкусете с лимон. В зеленчуковата може да сложите: моркови, броколи, карфиол, зеле.dieta23

Ако сте били на нисковъглехидратна диета обаче, захранването е по- различно. Трябва постепенно да започнете да ядете отново въглехидрати. По този начин ще върнете обратно някой и друг килограм, но ако внимавате – няма да са всички.

Трябва да свикнете да поглъщате толкова калории, колкото харчите. Ако обаче започнете да прекалявате със сладкото или пърженото, бързо ще надебелеете отново. Ако се случи някой ден да преядете, на следващия направете разтоварващ ден.

Стремете се в дневното си меню да включвате все повече здравословни храни и да елиминирате вредните. Важното е да си изградите добри хранителни навици, така че да поддържате тялото си и без да се налага да спазвате строги диети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване