Как да преодолеем изкушенията и да продължим диетата

диетаНито една диета няма да е успешна,  ако не сме мотивирани и постоянни. Истина е, че кулинарните изкушения са навсякъде – когато отидем на кафе при приятелка, в магазина, на ъгъла на улицата…. но ако имаме воля,  всичко това няма да ни прави впечатление.

Най – важното  е да проумеем, че мотивацията не е даденост – никой няма да ни я подари нито за коледните празници, нито пък ще падне от небето. Тя е индивидуална и трябва да се стараем да я запазим. Затова не се поддавайте на външни фактори, които могат да нарушат диетата ви за отслабване, а намерете свой собствен начин, за да разбудите мотивацията и да я поддържате постоянно. По този начин ще постигнете целите си и ще се заредите с много енергия. Мотивацията е ваш помощник, а не някакво бреме.

Ето и някои правила, чрез които всичко ще е много по – лесно:

– Мислете защо сте започнали с цялото това нещо, каква е крайната цел, каква е причината, и как ще се чувствате следдиета промяната. Винаги, когато решите, че ще спрете с диетата си правете списък с тези причини, и си ги преповтаряйте наум.

– Бъдете по – сериозни – на много от нас ни се налага да почнем диета, но всеки ден си казваме, че това ще стане от утре. Не отлагайте нищо за утре, започнете от днес. Не си лягайте, преди да сте постигнали поне минимални резултати за деня.

– Не се отказвайте. Моментите, в които смятате, че не издържате и вече ще прекратите всичко са най – големите изпитатели на волята. Нека настроенията да не диктуват действията ви. Непрестанно търсете нови и различни начини, за да се мотивирате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване