Как да отслабваме според кръвната ни група

Същността на диетата е да се консумираме храна спрямо кръвната си група. Създател на този режим е Питър Д Адамо. Според него, кръвната група определя храносмилането.

 

Ето какво се препоръчва за всяка кръвна група:

Нулева: приема се за най- старата кръвна група. Затова нейните представители трябва да се хранят като първобитните хора. Тъй като са били ловци, за хората с 0 група е полезно да се хранят с нетлъсто  месо като – риба и пилешко. Трябва да се внимава с хляба, бобовите и зърнените култури, като е добре да се отбягват. За хората с 0 кръвна група е изключително полезно да спортуват.dieta5

 

А група: считат се за наследници на първите уседнали земеделци. Затова за тях се препоръчва вегетарианството. Менюто им трябва да включва много зеленчуци, зърнени култури и соя. За тях са подходящи леки тренировки.

 

В група: приемат се за наследници на номадите. Могат да се хранят с месо, зеленчуци, нискомаслени млечни продукти. Не трябва да консумират царевица, пшеница и леща. Не трябва да прекаляват с тренировките.

 

АВ група: Храносмилателната им система е изключително чувствителна. За представителите й не се препоръчва свинско, пилешко и телешко. Най- добре им понасят морските дарове, млечните продукти, зеленчуци и плодове. За тях са подходящи съвсем леки тренировки.

 

Създателят на диетата твърди, че не всяка храна е полезна за всеки организъм. Неговият хранителен режим се основава на това колко бързо се преработват белтъчините от тялото, а това зависи от кръвната група.

 

Според критиците на този хранителен режим, повечето твърдения на Д Адамо не се основават на научни доказателства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване