Как да опазим диетата си от наздравиците по празниците

Наближават Коледните и Новогодишните празници, а с тях и една неспирна поредица от събирания с приятели, колеги и роднини. С тези събития идват и неизбежните наздравици. Ако сте на диета за отслабване, е важно да знаете по колко калории приемате чрез алкохолните питиета, които най- често се използват за наздравици.

тост

Когато сте на диета, трябва да знаете не само колко калории съдържа храната, но и колко приемате чрез напитките, особено алкохола.

Калории в алкохолните напитки – в 100 мл:

– Шампанско – 70 кал
– Коняк – 250 кал
– Водка – 315 кал
– Джин- 245 кал
– Ликьори – 350 кал
– Уиски – 264 кал
– Червено вино – 73 кал
– Бяло вино – 75 кал
– Бира – 50 кал

Като имаме предвид, че една чаша за вино или шампанско съдържа около 180 мл, то с всяка чаша ще приемате между 126 и 132 кал.

Ако изпиете 2-3 чаши за наздравица, трябва да си заделите към 500 кал, което ако сте на диета с 1200 калории, означава, че това ви е близо половината.

Алкохолните напитки са с празни калории, тъй като те не ви доставят хранителни вещества, като изключимтост1 бирата, която съдържа витамини В комплекс.

За да не провалите диетата си по празниците, е добре да си водите сметка наум колко ядете и пиете, за да можете после да изгорите излишните калории с упражнения.

Например, ако изпиете 2 чаши шампанско, това са близо 252 калории, които можете да изгорите по следните начини:

– Половин час бързо ходене
– 1 час разходка
– 1 час аеробика
– 1 час тенис
– 1 час плуване
– 1 час каране на колело

Не само, че злоупотребата с алкохол ще провали диетата ви, но може да ви докара и още по- сериозни здравословни проблеми. Затова не прекалявайте.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване