Как да запазим свалените килограми и след диетата

Когато най- после успеете да свалите желаните килограми след мъчителната диета, щастието е неописуемо. С добрия резултат обаче, идва и въпроса: „Кога ли пак ще ги кача обратно?“. Всеки, който е прилагал доста диети знае, че сваленото се качва винаги обратно, а понякога и с нещичко отгоре.
За да не пропиляваме положените усилия, трябва да свикнем с мисълта, че трябва да спазваме някои принципи на здравословното хранене, ако искаме да запазим теглото си в желаните граници.

1. Хранете се седнали, създайте спокойна атмосфера. Яжте така, че да усещате вкуса на храната и да му се наслаждавате. По този начин умело залъгвате глада, така че да не ви притеснява малко по- късно. Внимавайте с порциите – чинията ви не трябва да прелива, а дори да не е запълнена изцяло. Не си сипвайте допълнително.

2. Една – две филийки пълнозърнест хляб на всяко ядене ще ви заситят идеално. Освен това е полезен, тъй като съдържа доста необходими вещества.dieta27

3. Не изключвайте напълно от менюто си картофите, варивата, ориза. Само че трябва да не надвишават 200 грама дневно. Хубавото на този вид храни е, че дори с малко засищат.

4. Приготвяйте си салати за обяд и вечеря. Освен че няма да приемете много калории, те са богати на витамини и минерали. А и напълно утоляват глада.

5. Внимавайте с десерта. Почти всеки е свикнал да яде десерт след обяд или вечеря. Обикновено именно тогава правим грешката да изберем вредна храна – торти, сладкиши, тестени изделия. Ако ще има десерт – нека да е плод. Ако ще ядете нещо висококалорично, запазете удоволствието само за празниците.

6. Наблегнете на супите. Те са нискокалорични и са много подходящи за засищане. Богати са на полезни вещества.

7. 1,5 литра вода на ден. Особено през лятото избягвайте богатите на захар напитки. Вместо пийте много вода.

8. Ако се случи някой ден да прекалите с храната – по възможност да е само за празник, на следващия направете разтоварващ ден. Пийте много вода, яжте зеленчуци и плодове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване