Диета с моркови

морковиДиетата с моркови е бърза, пречиства тялото и чрез нея може да отслабнете с 3 кг за една седмица. С този режим не само ще стегнете фигурата си, но и ще изчистите организма си.

ЗАЩО МОРКОВИТЕ ПОМАГАТ ПРИ ОТСЛАБВАНЕ?

Този зеленчук е беден на калории – 25 на 100 грама. Богат е на фибри, витамини, каротин. Също така калориите му са отрицателни – това означава, че тялото ще изхарчи повече енергия да ги разгради, отколкото е стойността им.

В КАКВО СЕ СЪСТОИ ДИЕТАТА?

Просто трябва да ядете моркови при всяко хранене, както и между тях. Особеността е, че трябва да са сурови или на пара, за да съхранят качествата си. Трябва да изяждате около шест моркова на ден. Също така, консумацията им трябва да под различна форма – сутрин морковът може да е под формата на прясноизцеден сок; следобед – може да го нарежете на лентички; за салатата настържете два; и още два на пара – за вечеря, заедно с пилешки гърди.

КАКВО МОЖЕ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ ПРИ ДИЕТАТА?

Когато в едно ядене са включени основно протеини, не трябва да се комбинира с въглехидрати. Едно от основните хранения трябва да съдържа аминокиселини, а останалите – въглехидрати. Избягвайте захар и мазни храни. Помнете, че диетата е бърза и с нея се отслабва за кратко време.

Яжте спокойно зеленчуци със зелени листа, шушулкови култури, нетлъсто месо, ориз и пълнозърнеста паста, обезмасленисалата продукти, както и чайове.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

Закуска: 1 чаша зелен чай. Сок от морков, цвекло, два портокала и ябълка.
Предиобяд: 1 морков, нарязан на лентички, и парче обезмаслено сирене.
Обяд: 70 грама пълнозърнеста паста с 2 моркова на пара, нарязани на кръгчета, още няколко зеленчука по ваш избор. Всичко това овкусете с малко зехтин. Плод по избор.
Следобедна закуска: Морков на лентички. 1 препечена филия от пълнозърнест хляб с малко парче обезмаслено бяло сирене. 1 чаша червен чай.
Вечеря: 150 грама филе от сьомга на скара, овкусете с подправки и лимонов сок. Салата от домат, маруля, лук и 2 настъргани моркова. Плод по избор.

След като приключите диетата, се хранете умерено, избягвайте вредните храни. Спортувайте.

Лечебните свойства на моркова. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване