Диета пет супени лъжици

dieta_5_supeni_lijiciАко често сте в търсене на поредната чудодейна диета, значи можем да констатираме, че всички предишни диети са били неефективни.

И знаете ли защо? Защото те най-често се основават на пълно или частично лишаване на организма от мазнини, пушени меса, сладки или високо – калорични храни и така нататък.

Подсъзнателно тялото се противопоставя на всички тези ограничителни диети така, че или отслабвате много бавно или още по-зле въобще не отслабвате. Какво да правим в такъв случай? Спрете да измъчвате тялото си!

 На диета, като на празник!

Диетата 5 супени лъжици е много популярна в последно време, тъй като не само е ефективна, но в същото време не ви измъчва с глад. Тя пропагандира правилото: всичко е позволено, само на малки порции. Европейската диетична асоциация определя количеството на храната с която може да се засити организма и да не напълняваме на 5 супени лъжици ( или 150-200 грама ). Именно това е количеството храна която трабва да изядете, ако искате да свалите от 15 до 20 килограма на месец.

 Вярно е  може да ядете всичко!

 Мнозина не вярват, че не трябва да се ограничават продуктите. С тази диета наистина можете да постигнете много. Можете да ядете това което душата ви иска ( дори торта и сладолед )  и да пиете неограничено количество течности. Важно е да се запомнят някои правилата:

 • да се яде не повече от допустимото количество храна;

• да се яде в интервал не повече от 3 часа между храненията;

• Не пийте газирани безалкохолни напитки и всякакви друг силно подсладени напитки.

Това са правилата. Имайте предвид обаче, че всяко меню трябва да е разнообразно, защото тялото ви се нуждае от енергия, и то от продукти с различен състав. Всепак, ако се наблегне на месните ястия или сладкиши,  резултатите ще дойдат по-късно.

Да не забравяме, че по-добре не е да се пие по време на хранене и между основните хранения  за да не се разширява стомаха. В крайна сметка, нашата основна задача е да му помогнем да се засити с малки количества храна.

 Примерно меню ( всяка порция – 5 супени лъжици или 150-200 грама )

Закуска: овесена каша с масло или сушени плодове  или бъркани яйца с подправки или 2 сандвича с масло и сирене. Една чаша неподсладен чай или кафе 20-30 минути след хранене.

Втора закуска: кисело мляко или един банан или портокал или ябълка или някакъв друг плодове с тегло до 200 гр.

Обяд: супа или задушени зеленчуци с месо, или пет малки парчета риба (филе, морски дарове).

Следобедна закуска: зеленчукова или плодова салата с неподсладено кисело мляко или извара с филия хляб.

Вечеря: варена риба  или  месо с гарнитура от зеленчуци .

 talia

Ако след вечеря са минали три часа, преди сънят да ви споходи можете да изпиете чаша неподсладен чай или айрян.

Основното нещо – не забравяйте, че трябва да започнете да се храните по-малко, но за сметка на това по-разнообразно и по-начесто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване