Диета за цялото семейство

диетаСъздател на тази диета е психолога Джон Майер. Той съветва да се храним здравословно, и да не изключваме фитнеса от ежедневните ни задължения. Това не само ще ни помогне да бъдем здрави, но и всички ще изглеждаме много добре.

Според Майер дневно трябва да приемаме 40 процента протеини и 20 процента мазнини, защото така ще помогнем на тялото си да функционира много по – добре. Най – важното нещо за този вид диета за отслабване е да изчистим хладилника от всички вредни храни, а да го заредим предимно с плодове и зеленуци, пълнозърнести продукти, мляко и млечни продукти. Да правим семейни излети, където всички ще можем да подишаме чист въздух.

Ще е хубаво ако ястията, които ще приготвяме са здравословни и лесни – например супи, салати, задушени зеленчуци вместо някаква мазна пържола например. Най – важна е закуската, която намалява апетита за целия ден, зарежда ни с енергия и ни дава сила. През делничните дни е хубаво да ядете храни, богати на въглехидрати, зърнени храни, палачинки,диета хляб, а в почивните дни можете да си направите омлет например.

Хапвайте предимно пълнозърнест хляб, яйца, тестени изделия, питки, палачинки, постно месо, кисело мляко, зеленчуци, салати, плодове, нискомаслено сирене, фъстъчено масло, леки майонези и т. н.

Примерно дневно меню:
Закуска: зърнена закуска, един банан и мляко с ниско съдържание на мазнини
Обяд: пълнозърнеста питка с шунка, маруля, магданоз, домати, маслини.
Следобедна закуска: една ябълка или някакъв друг плод
Вечеря: сандвич с месо ( хубаво е да е телешко ), голяма салата и някакъв плод за десерт. Диетата е предназначена не толкова за отслабване, колкото за създаване на здравословни хранителни навици както у подрастващите, така и за останалите членове на семейството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване