Диета за хора със стомашни проблеми

стомашни проблемиАко имате проблеми със стомаха, трябва много да внимавате каква диета ще приложите и храните, които ще включва тя. Изключително вредно е пърженото, месата, приготвени със сос, бульоните, гъбите. Не яжте също така домати, консерви, тестени изделия, плодове, които не са добре узрели. Не пийте и безалкохолни, кафе и алкохол.
Диетата ви може да се основава на варено месо, супи със зеленчуци и варени зърнени продукти. Също така можете да си позволите прясно мляко, извара, чай без ограничения от вида, ако обичате черен чай – направете си, но нека да не е много силен, прясно изцеден сок от плодове, сухар, варени тиквички, картофи, моркови, ориз. Най – подходяща за болен стомах е пасираната храна или под формата на кашички.
Пълнозърнестия хляб, боба и ядките също дразнят стомаха. Изключете от менюто си и кожата от различните меса. Твърдите неща също не са желателни.
Когато варите храните внимавайте температурата да не надвишава 37 градуса. Когато е готово изчакайте го да изстине,и чак тогава яжте. проблеми със стомахаТоплите храни са изключително вредни и дразнят стомаха. Изключете солта.
Тази диета препоръчва броя на храненията да са около шест на ден, затова разделете храната, която сте предвидили за деня на шест малки порции. Може да ядете единствено варено.
Сладоледа е строго забранен.
Позволени са ви и спагетите, но без сосове.
Добре ще се отразят на стомаха ви компотите ( които не са прекалено сладки ) ; печените ябълки или някакви други плодове, но не кисели ; желе по избор.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване