Диетата на Пол Брег

диетаПол Брег е диетолог и специалист по здравословно хранене. Препоръчва диета чрез лечебното гладуване, за да може тялото да се освободи от токсините, също така прием само на екологично чисти храни, а за пиене – само вода и прясно изцедени сокове. Спорта и гимнастиката са задължителни и диета, в която преобладаващи са плодовете и зеленчуците.

Според Пол Брег човек трябва по – често да се излага на слънчева светлина, за да може тялото да се зарежда с енергия.
Привърженик е на дълбокото дишане, добрата стойка, почивката. Брег предлага не просто програма за отслабване, а здравословен режим на хранене.

Строго забранява солта и чешмяната вода в диетата си. Вярва, че ако се храни здравословно човек може да живее и 120 години.

Американският лекар предлага поне по един ден в седмицата пречистване на организма – като се пие само минерална вода, и никаква храна. След като гладуването приключи зеленчуци, но без никаква мазнина и сол, а само с лимонов сок. Цялото това нещо се прави четири месеца, а след това се преминава към едноседмично гладуване. След няколко месеца – къмдиета двуседмично и т.н.

Хубаво е през януари да гладувате седем дни, а през пролетта – десет, за да се изчисти организма от натрупаните мазнини през коледните и новогодишните празници. Докато гладувате не забравяйте физическата активност – препоръчителни са дълги разходки сред природата на чист въздух.

След гладуванията захранването става така:

Последния ден късно след обяд пуснете във вряща вода няколко обелени домата – това ще е първото ви хранене.
Следващата сутрин си направете салата с моркови и зеле, а за десерт – изяжте един портокал. За обяд – задушени зеленчуци и две филийки хляб. Следобед – варени зеленчуци.

На втория ден след гладуването за закуска изяжте два плода и малко пшенични кълнове подсладени с мед. После хапнете същото, както и на предния ден.

Така не само отслабвате, но и пречиствате организма си.

12 храни, които ще ускорят метаболизма ви. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване