Диетата на Орниш

диетаДиетата Орниш помага да отслабнем, при диабет, заболявания със сърцето, проблеми с кръвното налягане, лекува рака и простата. Ако искате да свалите само няколко килограма, то тази диета е идеална за вас. Ако искате обаче да се спасите от някои болести ще са необходими много лишения.

Всъщност диетата носи името на своя създател – Дийн Орниш – професор по медицина от Калифорнийския Университет. Той разделя хранителните продукти в няколко групи. Казва, че трябва да различаваме пълнозърнестия хляб от бисквитите, соевите кренвирши от свинското и т.н. Също така според него е много важно да правим различни упражнения, а кога ще става това е въпрос на избор и свободно време. За да надвиете стреса опитайте медитация, дълбоко дишане, йога. Доказано е, че вследствие от наднорменото тегло се появява и риска от появата на диабет тип 2. Затова ако страдате от затлъстяване с тази диета със сигурност ще се справите с излишнитедиета килограми. Хранете се с това, което ви препоръчва вашия лекар – желателно е да наблегнете на пълнозърнестите храни, а да ограничите мазнините, както и холестерола.

Диетата няма да навреди по никакъв начин на вашето здраве, няма странични ефекти, но ако трябва да направите някакви промени, нека това също да е съобразено с мнението на лекуващия ви лекар. Силно са ограничени мазнините, протеинитве и въглехидратите, а алкохола е строго забранен. Диетолозите обръщат голямо внимание на ситостта. Диетата Орниш е наситена на фибри, плодове и зеленчуци, което със сигурност ще ви накара да се чувствате сити и ще убие глада. Дневния прием се състои от 1800 калории.

Дневно меню:

Закуска: два белтъка от яйца и зеленчуци, половин чаша боровинки, малини или ягоди, половин чаша обезмаслено мляко и филия хляб пълнозърнест.

Обяд: чаша доматена супа, салата с китайска юфка, няколко скариди, пълнозърнест хляб – една филия.

Следобедна закуска: парче шоколад, няколко кайсии, 10 бадема и половин чаша кисело мляко.

Вечеря: сьомга, салата с марули, чаша сладка царевица, домати, пудинг, чаша вино или вода ( може и газирана ).

Диетата на Орниш. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване