Защо да ядем протеини на вечеря

Протеините са важни за здравето ни. Тези вещества са необходими и в диетите за отслабване. Нека разгледаме въпроса: „Защо да ядем протеини на вечеря?“.

vecherq-proteini

3 са основните макронутриенти, необходими на организма, за да функционира. Те влияят и върху отслабването. Едни от тях са протеините.

ЗАЩО?

Протеините доставят същото количество енергия като въглехидратите – 4 калории в грам протеин. Но тялото изразходва повече енергия в храносмилането и усвояването им. Въглехидратите и мазнините се използват като източници на енергия.

Като консумира протеини, тялото е длъжно да използва енергия от резервите глюкоза (първо) и мазнини (като последен вариант). Когато при хранене приемът на въглехидратите и мазнините е намален, тялото използва първо глюкозата, а после мазнините от мастната тъкан.

Нека разгледаме защо е важно да ядем протеините в края на деня.

riba-zele

Когато ядем храни, богати на протеини на вечеря, ускоряваме метаболизма, като активираме запасите от глюкоза и мазнини. Този процес ни помага да топим мазнините по- бързо.

Ако вместо протеини, ядем само въглехидрати и мазнини, те се използват като източници на енергия, а каквото остане – се натрупва в мастната тъкан.

Яденето на протеини на вечеря помага за отслабването, тъй като вечерта метаболизмът е бавен. Тялото не се нуждае от толкова енергия, която ви носят храните, богати на захари и мазнини.

ЕФЕКТ ОТ ПРОТЕИНИТЕ НА ВЕЧЕРЯ:

– Увеличава метаболизма и така топи мазнините.
– Възстановява мускулите и тъканите.
– Подобрява производството на хормони

Затова много диети за отслабване предлагат да ядем въглехидрати в първата част на деня, а протеините – следобед и вечер. По този начин адаптирате храненето към метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване