Напълнява ли се от банана?

Една от храните, които винаги е под съмнение дали трябва да се прием в диета за отслабване или не, е бананът. Около този плод има доста митове. Кое е истина и кое – не? Дали се напълнява от банана или не? Сред плодовете, бананът се класира във втора група, защото съдържа малко повече калории от ябълките, портокалите, ананаса, динята, пъпеша, крушата и др.

banan

Каква е истината за бананът, и как да отделим измислиците от истината? Важно е да си отговорим на въпросите: „Можем ли да ядем банан, когато сме надиета?“, „Напълнява ли се от банана?“

МИТОВЕ И ИСТИНИ ЗА БАНАНА В ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

– Бананът съдържа 72 калории в 100 грама. Това означава, че може да се яде по време на диетата.banani-dieta
– Освен веществата, които доставя, много засища.

Според тези данни, е мит, че бананът не може да яде, докато сме на диета за отслабване. Истина е обаче, че не може да се яде в голямо количество. Например, седмично може да ядете по 2- 3 банана, като наблегнете повече на плодове, които съдържат по- малко калории.

Важно е да отбележим, че бананът е много богат на калий , фосфор, калций, витамини В- комплекс, известно количество витамин С и фибри. Този плод може да внесе в диетата ви много полезни и важни хранителни вещества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване