Как се намаляват въглехидратите, за да топим мазнините

Ако искате да стопите телесни мазнини, диетите с малко въглехидрати могат да са ви много полезни. Тези диети потикват тялото за топи мазнините като източник на енергия, вместо да използва въглехидратите. Има различни видове от тези диети. Най- важното е да изключите рафинираните въглехидрати и да увеличите консумацията на мазнини и протеини.

vaglehidrati-slojni

Намаляване на въглехидратите

Въглехидратите са основният източник на енергия за тялото. Като ограничим този източник, тялото ще започне да използва като енергия мазнините в тялото. За да компенсираме изразходените калории, трябва да консумирате мазнини и протеини. Повечето от тези диети за отслабване позволяват някои видове въглехидрати, а забраняват други.

Какво да НЕ премахваме

Не премахвайте въглехидрати, които съдържат жизненоважни вещества, най- вече зеленчуци. Те са чудесен вариант, защото не съдържат много въглехидрати, но са богати на фибра. Въглехидратите, които бавно се усвояват, като зеленчуците, не предизвикват внезапно покачване на кръвната захар. Това означава, че тялото няма да ги натрупва като мазнини. Но за да топите мазнини, трябва да елиминирате от менюто си зеленчуците, които съдържат нишесте, като царевица и картофи.

proteini-otslabvane

Увеличете протеините

За да компенсирате пропуснатите калории от въглехидратите, трябва да добавите качествен протеин, като месо, риба, яйца, морски дарове. Тези храни обикновено не съдържат въглехидрати и съдържат полезни вещества.

Увеличете мазнините

Също трябва да ги включите, за да компенсирате пропуснатите калории, поради липсата на въглехидрати. Мозъкът и тялото се нуждаят от мазнини, за да могат да функционират нормално. Яжте здравословни мазнини, като авокадо, орехи, зехтин, и пр. Разбира се, не трябва да прекалявате с консумацията им, защото целта все пак е да отслабнете.

Персонален подход

Намаляването на въглехидрати с цел отслабване зависи от различни фактори, като тегло, пол, възраст и метаболизъм. Диетите за отслабване с малко въглехидрати препоръчват период от две седмици, в които се консумират зеленчуци с ниско съдържание на мазнини, както и някои допълнителни въглехидрати, след като отслабнем. Вие решавате точно колко въглехидрати да изключите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване