За и против диетите с малко въглехидрати

dieta-bez-vaglehidrati

Диетите за отслабване с ниско съдържание на въглехидрати ни помагат в битката със затлъстяването. Тези диетични планова се концентрират в ограничаването на въглехидратите, като се увеличават протеините и мазнините. Изследванията показват, че една диета, с ниско съдържание на въглехидрати, има своите положителни страни, като сваляне на кръвното налягане и увеличаване на изгарянето на мазнините.

Според други мнения, диетите за отслабване с ниско съдържание на въглехидрати са опасни, защото изгарят мускулната тъкан и не осигуряват достатъчно хранителни вещества и фибра, които тялото изисква, за да е здраво.

vaglehidrati-dieti

Свалят кръвното налягане

Учените са изследвали ефекта от диетата с ниско съдържание на въглехидрати спрямо диетата с ниско съдържание на мазнини, относно кръвното налягане при хора със затлъстяване и наднормено тегло.

Участниците на диета с ниско съдържание на въглехидрати постигнали значително подобрение на кръвното налягане в сравнение с другите, които били на диета с ниско съдържание на мазнини, според изследването, проведено през 2010.

Диетите с ниско съдържание на мазнини са известни със свойствата си да изгарят телесните мазнини, а изследванията показват, че диетата Аткинс, вид диета с ниско съдържание на мазнини, е по- ефикасна в топенето на мазнините, отколкото други популярни диети, според изследване от 2007.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване