Храни в диетата за отслабване

fibri-i-proteini

Има вещества, които не трябва да отсъстват от менюто ни, ако искате да изхвърлите токсините, да изгорите повече мазнини и да не се чувствате гладни. Има храни, които ни помагат да се борим с килограмите, тъй като съдържат определени вещества. Те взаимодействат с организма и помагат по различни начини. Добре е да присъстват в диетата ни за отслабване:

1. Диуретичните храни улесняват изхвърлянето на токсините чрез урината, защото помагат на бъбреците да работят по- добре, например: целина, диня, пъпеш, патладжан, лук и др.

2. Храните, които имат способността много да засищат ни карат да се чувстваме с по- пълни стомаси за доста дълго време. Например: нахут, пълнозърнест хляб, пълнозърнест ориз, печено пиле, сьомга, сирене, варен картоф, телешко филе и др. Те са богати на протеини и съдържат малко мазнини.

antioksidanti

3. Храните, които елиминират мазнините са тези, които предизвикват процеса термогенеза в тялото. Така ускоряват метаболизма и топенето на мазнините. Например: канела, лимон, горчица, зелен чай, джинджифил, зеле, студена вода и др. Когато изпием чаша студена, тялото ни трябва да отдели повече топлина, за да адаптира температурата на течността към тази на тялото.

4. Храните, които съдържат фибра, подобряват чревната проходимост като улесняват изхвърлянето на токсини. Освен това засищат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване