Диета за отслабване с нисък прием на въглехидрати

диета за отслабване

Диета за отслабване=плосък корем

Ниско въглехидратната диета за отслабване (НВД) е изключително популярен режим на хранене. Особено често се прилага от професионалните спортисти, но е напълно безвредна и за обикновените хора. При подобен режим на хранене, тялото се зарежда с положителна енергия, богатото съдържание на протеин усилва мускулатурата и спомага за изгаряне на излишните мазнини.

Подходящи храни при НВД за отслабване

При започването на тази диета се съставя прецизен хранителен план с високо съдържание на протеин, достатъчно полезни мазнини и по – малко въглехидрати. Задължително уточняваме, че въглехидратният прием НЕ се спира напълно, защото така може да се предизвикат сериозни здравословни усложнения.

Богати на протеин източници при отслабване са месата (за предпочитане бяло месо без мазнини), рибата, яйцата, ядки и семена, биологично мляко във всичките му разновидности.

Достатъчно е на ден да се приемат по около 1 грам въглехидрати за 1 килограм от личното тегло. Тях ще намерите в ориза, картофите, зърнените храни, царевицата, овесените ядки, грах и др.

Източниците на мазнини са почти всички продукти от групата на протеините. Особено подходящи са зехтинът, натуралното краве масло, сметаната, палмовото и кокосово масло.

При спазване на режим за отслабване е препоръчително плодовете също да се намалят, заради високото количество на естествени захари в тях. Яжте не повече от 300 грама на ден, основно цитруси. За сметка на това зеленчуците са задължителни в големи количества – салати с малко сол, мазнина и оцет.

Хранене по време на диета за отслабване

Както и при повечето хранителни режими за отслабване, ниско въглехидратната диета препоръчва между 5 и 7 хранения на ден. Подавайки непрекъснато храна на тялото, то ще остане в кондиция, мускулите и мозъка ще работят както трябва и ще се избегне стресовата ситуация. Това е особено важно за активно спортуващите.

За мъжете се препоръчва прием на 3 грама чист протеин за 1 кг лично тегло, а при жените около 2. 5 грама.

Правилният начин за готвене

Когато става въпрос за диета за отслабване, не се пренебрегва и метода, по който ще бъде приготвена храната. Диетолозите силно препоръчват да се избягва консумация на пържени и пушени храни. За сметка на това продуктите е добре да се готвят чрез варене, на скара или във фурна. Салатите задължително трябва да са пресни и да не се прекалява с подправките.

Спорт и отслабване

За да подсилите ефекта на отслабване, силно препоръчително е да спортувате. В най – добрия случай трябва да правите съчетания от кардио и силова тренировки. Казано с други думи – да редувате аеробика с вдигане на тежести.

диета за отслабване

Подходящи при диета за отслабване храни

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване