Често срещани грешки в диетите за отслабване

dieta-greshki

Много често, когато започнем диета за отслабване, имаме нереалистични очаквания. Това е основната грешка, която допускаме, когато правим диета, но далеч не е единствената.

Диетите за отслабване обещават сваляне на излишните килограми, но има много други фактори, които влияят върху теглото ни.

Най- честите грешки в диетите за отслабване:

-Кратките срокове. Първо, трябва да се освободим от идеята, че отслабването е краткосрочен процес. Може би, ако искаме да свалим до 1-2 кг, да. Но няма как да свалим много килограми за кратки срокове. Дори да го постигнем, йо- йо ефектът ще е налице. Важното е да усвоим нови, по- здравословни хранителни навици.

otslabvane-savet

-Не „убивате червейчето“. Добре е да правите по пет хранения на ден, за да поддържате метаболизма си активен. Един плод между сутрешната закуска и обяда помага да стигнем до времето за обяд, без да гладуваме. Това е целта на малките закуски между основните хранения.

-Плод за десерт. Най- добре яжте плодовете между сутрешната закуска и обяда и като следобедна закуска, вместо за десерт.

-Не се храните. Освен да рискувате здравето си, няма да постигнете абсолютно нищо, ако се надявате да отслабнете с глад. А така засилвате вероятността и от йо- йо ефект.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване