Бързо отслабване: Как да го направим здравословно

Разберете как да отслабнете бързо и сигурно

бързо отслабване

Тренировки за бързо отслабване

Ако мечтаете да отслабнете, по всяка вероятност искате това да стане по възможно най – бързия и качествен начин. За да го постигнете, набийте в главата си още сега запомнете правило номер едно: забравете за „модерните” диети за отслабване, които обещават чудеса в рамките на няколко дни. Техните резултати са краткотрайни и не след дълго всичко се връща, дори умножено по две.

Въпреки че не е препоръчително да губите твърде много маса в кратки периоди от време, все пак съществуват изпитани техники, които позволяват бързо отслабване. Ето кои са основните положения, които трябва да спазвате.

Как да: Бързо отслабване

Ако искате да постигнете завидни резултати за кратко време, можете да постигнете това по много лесен и елементарен начин. Просто трябва да внимавате всеки ден да изгаряте 500 калории повече, от това което приемате чрез храната и напитките. По този начин ще си осигурите отслабване с между 1 и 2 килограма на седмица. Също така е препоръчително да включите в дневния режим и достатъчно двигателна активност, за да увеличите изгарянето на калориите.

Например, ако приемате 1 200 калории на ден, трябва да изгорите равностойна на 1 700 калории енергия. Съчетано с редовни физически упражнения в залата за вдигане на тежести от по 1 час, можете да постигнете завидни резултати и да свалите цели 3 килограма още през първата седмица.

За да запазите здравето си обаче не спирайте храната, дори не я намалявайте. Просто ограничете приема на сол и тестени изделия, заменете ги с пресни плодове и зеленчуци, както и бяло месо или риба.

Диети за бързо отслабване

Всички опитни диетолози препоръчват здравословни диети, в които приемът на нишестета, захар и мазнини е сведена до минимум. За бързо отслабване обикновено се предписват плодове, зеленчуци, яйчен белтък, бяло месо, риба, миди, обезмаслени млечни продукти. Казано накратко:

  • Яжте много зеленчуци и плодове. Те ще ви помогнат да се чувствате сити и ще заледят тялото с необходимите въглехидрати и витамини.
  • Пийте много вода.
  • Изхвърлете вредните храни от дома си
  • Намерете си работа – повечето хора се тъпчат от скука
  • Яжте на масата, само от една чиния. Забравете за „прилапването” на крак пред хладилника, защото така не можете да си водите сметка колко всъщност сте изяли.
  • Не пропускайте предварително планираните хранения
  • Поддържайте хранителен дневник и в него записвайте всичко, което приемате през деня.

Някои специалисти дори препоръчват, в дневника да се описват и причините, които ни карат да приемаме определени храни. Например бяхте ли тъжни, когато погълнахте 6 опаковки шоколадови бонбони? Бяхте ли ядосани, когато опустошихте целия хладилник и не оставихте дори трошичка за вашите близки? По този начин човек може да се фокусира върху емоциите и тяхното отношение към хранителните навици. Това е особено важно в моментите на отслабване, защото контролът върху чувствата може да повлияе и на храната.

Упражнения за бързо отслабване

Дойде време за движение! Планирайте да правите редовно кардио и силови тренировки, защото последните изследвания върху борбата с излишните килограми доказват, че за добри резултати е задължително да прекарвате поне по час в залата, правейки умерени упражнения.

Кардио тренировките горят най – много калории, така че те са идеални за бързо отслабване. Това се дължи на факта, че по време на аеробните упражнения тялото се загрява най – много, поти се и следователно отделя повече излишна енергия. Ако нямате опит в упражненията, намерете опитен човек и поискайте съвет от него. Когато получите квалифицирана помощ скачайте смело – това е всичко, което ви трябва.

Особено важно е да отбележим, че в никакъв случай не трябва да правите опити за надскачане на собствените възможности. Бъдете спокойни и уверени в себе си, действайте внимателно и полека. Редувайте тренировките с интензивни и по – спокойни, тренировки с високо темпо и тренировки с бавно темпо. Това ще позволи на тялото да се възстанови достатъчно и ще засили желанието за ново натоварване.

Кардио тренировка за бързо отслабване: 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване