7 грешки, с които проваляме диетата си за отслабване

otslabvane-3

Слаба фигура не се постига от днес за утре, така че трябва да сме сигурни, че взимаме най- правилните решения. Ето 7 много чести грешки, които провалят опитите ни за отслабване:

1 Избирате много строги нискокалорични диети

Обикновено ни обещават да постигнем чудни резултати само за броени дни. Наистина звучи много изкушаващо. Много често обаче толкова рязка загуба на килограми за дни води до сериозни проблеми, като дефицит на вещества или йо- йо ефект. Можем да увредим мускулатурата, стомаха и костите си.

2 Пропускане на основно хранене

Това е много груба грешка, която обаче се допуска редовно. Мислим си, че така ще си спестим калории. Но това изобщо не е така. Само ще рискуваме да се натъпчем при следващото хранене, което направим. Този навик е доста вреден, защото може да нанесе трайна вреда на метаболизма ни. Не трябва в пропускаме трите основни хранения – закуска, обяд и вечеря.

3 Доверяваме се много на надписите „диетичен“ или „лайт“

Не вярвайте сляпо на производителите, а винаги четете етикетите и преценете сами дали дадена храна е наистина подходяща за отслабване. Много често липсата на захар се компенсира с големи количества въглехидрати.

siomga-1

4 Изключвате източниците на мазнини

Има различни видове мазнини. Едните – водят до напълняване, вредят на здравето ни. Вторият вид – са задължителни за жизненото функциониране на тялото ни и са полезни за метаболизма и отслабването. Сред полезните мазнини са: зехтин, ленено семе, авокадо, тлъста риба, слънчогледови семки.

5 Консумирате много сол

Прекомерната консумация на сол се свързва със задържане на течности, подуване, високо кръвно. Намаляването на солта е пряко свързана с отслабването.

6 Не пиете достатъчно вода

Ежедневната хидратация е много важна за поддържането на метаболизма ни. Трябва да пием задължително по 2 литра вода на ден, за да поддържаме функциите в тялото си. Хидратацията подобрява кръвообращението, работата на нервната система и мисловната дейност.

7 Ядете малко зеленчуци

Пресните зеленчуци са задължителни за всяка диета. Богати са на антиоксиданти, витамини и минерали, които благоприятстват работата на метаболизма отслабването. Най- хубавото е, че не е необходимо да се ограничаваме в количествата, които ни се ядат, защото обикновено са много нискокалорични.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване