6 грешки в диетата за отслабване

otslabvane-sedmitsa

Когато искаме да отслабнем, не е достатъчно само да спазваме определен хранителен режим. Има и други фактори, които влияят върху отслабването. Но често ги пренебрегваме, а после се чудим защо не ни се получава.

1 Постоянно се теглите. Качването на кантара на всеки час няма да ви помогне с нищо, освен да ви отчая. Трябва да имате предвид, че теглото на тялото постоянно се променя през деня – от това, което ядем, от това, което изхвърляме.

2 Диетата на някой ваш приятел може да не ви подейства. Въпреки че си мислите, че диетите се отразяват по един и същи начин на всички, истината е, че не е така. Може някой ваш близък да е правил диета, с която е имал успех, но при вас да няма никакъв резултат. Всяко тяло действа и реагира различно на всяка диета.

Не трябва да се вманиачавате и по броя хранения за деня. Трите основни и задължителни хранения са – закуска, обяд и вечеря. Също така, не е вярно, че ако пропускате вечеряте, няма да напълнеете.

3 Разнообразявайте храненето си. Не е задължително плодовете и зеленчуците да са скучни. Всичко зависи от нас самите. А ако всяка вечер вечеряте салата, със сигурност ще се отегчите. Колкото по- разнообразни са съставките, по- малко имаме усещането, че сме на диета. Така ще можем да спазваме диетата повече време и по- съвестно.

otslabvane-s-dieti

4 Не се вманиачавайте по спорта. Спортът е много важен, когато искаме да отслабнем, но не трябва да се вманиачаваме по него. Въпреки че упражненията са важни за диетата за отслабване, трябва да се потърси баланса между калориите, които ядем и тренировките.

5 Не правете изключения. Ако ви се дояде нещо, което не трябва, по- добре не го правете. Ако започнете така, няма да можете да отслабнете. Един споделен десерт или лека закуска на събрание може да ви изглежда нещо малко, но след това трябва да продължите да сте толкова твърди, както винаги. По- разумно е да не нарушавате диетата си по никакъв повод.

6 Хидратацията – един от ключовете към отслабването. Хидратацията винаги е важна, особено когато сме на нискокалорична диета. Добре е да приемаме по 2 литра вода на ден, в съчетание с нискокалорични напитки като кафе или зеленчуков бульон.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване