6 диети за отслабване, които да избягвате

Знаем, че искате да отслабнете, но не трябва да го правите на всяка цена. Бързото отслабване с малко усилия обикновено се свързва с „чудодейните диети“, макар че е по- точно да се нарекат екстремни диети. Нека разгледаме някои групи диети за отслабване– нискокалорични, с високо съдържание на мазнини, драстични, пречистващи и макробиотични, както и със здравословните проблеми, които могат да причинят.

1 . Диетата с „чудодейната супа“ (нискокалорична)
Основата е зеленчуковата супа, която може да се яде когато и по колкото искате. След няколко дни се включват и други храни, които съдържат протеини и животински мазнини.
Продължителност: 1 седмица. Свалени кг: 4- 6 кг. Не се препоръчва за: хора с риск от анемия.
Положителни страни: Доставя всички видове вещества (протеини, въглехидрати, животински мазнини, ). Отслабва се с доста килограми и се пречиства леко организма.
Отрицателни страни: Приетите калории са под жизнения минимум (700 к), затова не трябва да се просрочва след определения срок, защото може да причини дефицит на вещества. Някои от свалените килограми са вода, затова могат да се възстановят с пиене на вода.

2 . Диетата на д-р Аткинс (високо съдържание на мазнини)
Твърди, че причината за наднорменото тегло е смесването на въглехидрати и мазнини.
Продължителност: 1 месец. Свалени килограми: 6 кг. Не се препоръчва за: никой не трябва да я прави.
В тази диета са позволени различни видове месо, колбаси, риба и морски дарове, яйца, зеленчуци, масло, мас, маргарин, майонеза, сметана, маслини, пастет, олио. Трябва да приемате допълнително витамини и минерали.
Положителни страни: значително намаляване на теглото.
Отрицателни страни: Причинява голям дефицит на хранителни вещества. Причинява запек и сърдечни проблеми. proteini-kosa-1

3 . Диетата Монтиняк. (високо съдържание на мазнини)
Като при горната, не позволява смесване на „лоши“ въглехидрати, защото усвояват функцията на панкреаса, която трупа излишната енергията в тъканите.
Продължителност: 1 месец. Свалени килограми: 4- 6 кг. Не се препоръчва за: никой не трябва да я прави.
Положителни страни: усещане за ситост.
Отрицателни страни: високата консумация на мазнини и червени меса увеличава холестерола, триглицеридите. Може да причини сърдечно- съдови проблеми.

4 . Диета за отслабване с плодове и прясно мляко (драстична)
Яде се основно един вид плод и се пие прясно мляко през целия ден. Обичайните комбинации са прясно мляко и банани, грейпфрут и извара. Млечните продукти могат да се заместват от обезмаслено кисело мляко.
Продължителност: мин. 3 дни – макс.седмица. Свалени килограми: 3 кг за 3 дни. Не се препоръчва за: хора с чернодробни проблеми и колики.
Положителни страни: лесна е за следване, дори извън дома. Идеална за хора, които не обичат месо. Чувствате се сити. Евтина е.
Отрицателни страни: ако не продължи извън указания срок, може да причини липса на вещества. Ще ви липсват витамини и минерали. Не е балансирана. Диетата е монотонна и не е ефикасна.

5 . Диета за отслабване с кленов сироп. (пречистваща)
Кленовият сироп е много хранителен, съдържа въглехидрати, протеини и минерали, но няма никакви витамини. Помага за отслабване, защото е пречистваща и подобрява действието на клетките. Преди за започнете с тази диета за отслабване, трябва да се подготвите предните няколко дни.
Продължителност: 7- 10 дни. Свалени кг: 5- 7 кг. Не се препоръчва за: хора с ниско кръвно, диабетици. Не трябва да се прави повече от указания срок.
Положителни страни: причинява еуфория и прилив на енергия, заради високия прием на минерали.
Отрицателни страни: лимонът може да навреди на хора с малко бели кръвни телца. Може да го заместите с портокалов сок.

6 . Макробиотичната диета за отслабване или Дзен диета.
Това е крайна форма на вегетарианство, комбинирана с идеите на Дзен философията. Класифицира храните в 2 категории: Ин (пасивни храни) и Ян (активни храни). Трябва да има равновесие между двата вида храни, за да сте здрави.
Положителни страни: Отслабва се бързо, приемате много фибри, храната се яде сурова, което означава, че се приемат по- малко токсини.
Отрицателни страни: Тежък дефицит на хранителни вещества. Опасностите от тази диета са значителни, заради липсата на желязо и калций, витамини В12, С, А, Д. Хората, които постоянно се хранят така, могат да се разболеят от скорбут и анемия. Трябва да се яде повече риба, яйца, сирене или пилешко.
Много от храните в тази диета са трудни за набавяне, защото са азиатски. Диетата трябва да се провежда под медицинско наблюдение. Проверявайте редовно нивата си на желязо и В12.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване