4 характеристики за успешната диета за отслабване

dieta-hrani

Основният начин за справяне със затлъстяването е диетичното хранене, чиито основни характеристики са четири: пълноценност, баланс, пропорции и нискокалоричност.

1. Пълноценна диета. Когато в менюто ни липсват полезни витамини или минерали, не можем да я наречем пълноценна. Тогава се образува дефицит. Тънкостта при диетите е хем да намалим калориите, хем да не липсват витамини и минерали. В диетата за отслабване не трябва да липсват никакви вещества, нито да са в по- малко количество от препоръчителната дневна консумация.

2. Балансирана диета. Трябва да е приспособена към нуждите на организма ни и да ни доставя необходимите хранителни вещества.

dieta-opredelenie

3. Пропорционална диета. В диетата за отслабване количеството приемани протеини, въглехидрати и мазнини трябва да се приемат в определена пропорция. Идеалната пропорция е: 15%- 20% протеини, 30% мазнини, повече от които трябва да са ненаситени, и между 55% – 60% въглехидрати.

4. Нискокалорична диета. При тази диета приемаме по- малко калории, отколкото са ни необходими. По този начин се изгарят натрупаните мазнини. В нормални условия диетата трябва да ни осигурява жизнения минимум от калории. При диетата за отслабване приема на калории е по- малък от разхода. По този начин се отслабва.

Помнете, че успешната диета за отслабване не означава, че трябва да спрем да се храним, а храната трябва да е разпределена по определен начин. Разпределете я на пет приема дневно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване