2 здравословни диети за отслабване

Сигурно повече от веднъж сте планирали да започнете диета за отслабване. Проблемът обаче се появява, когато не знаете коя диета да изберете. Предлагаме ви ревюта на две от най- здравословните и известни режими за отслабване.

dieti-zdrave

Диетата на светофара

Състои се в това да ядете храните според цвета им. Червените или забранените храни, които изобщо не трябва да ядете са – пълномаслено мляко, масло, наденички, бекон, картофи, бял ориз, хляб, мармалад, бисквити, алкохол и кифли.

В жълт цвят са тези храни, с които трябва да внимавате – обезмаслено прясно мляко, сирене, шоколад, ядки, банани, яйца, агнешко, колбаси, пълнозърнест хляб, плодови сокове, паста и червено вино.

В зелено са отбелязани храните, които можете да ядете свободно – плодове, зеленчуци, месо, филета, риба, пълнозърнест ориз.

Тази диета за отслабване не е много трудна, здравословна е и балансирана. Разбира се, трябва да внимаваме и с количествата на порциите. Трябва да се следва 2 месеца за постигане на добри резултати.

Диета „Зоната“

Целта на тези здравословна диета е да балансира всички хранителни вещества. Затова трябва да приемате 30% dieta-zonataпротеини, 40% въглехидрати и 30% мазнини. Разделете чинията си на три зони и запълнете едната с месо или риба, втората със зеленчуци, а третата с малко ядки.

Трябва да се храните по 5 пъти на ден, за да поддържате нивата на инсулина.

Тази диета е много правилна от хранителна гледна точка. Само трябва да избирате правилно протеините, месото и рибата да не са много мазни. Наблегнете на въглехидратите, които идват от зеленчуци и плодове, а не на тези от ориз, хляб, паста и картофи.

Неудобството с тези диета за отслабване е, че не трябва да приемате повече от 1000 калории на ден. Така че максимумът, в който можете да я правите, е не повече от месец.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване