10 съвета за отслабване

Балансираното тегло и създаването на здравословни навици са най- добрият начин да се радваме на добро здраве, на пълноценен живот и на мечтаното тяло. Да поддържаме стабилно тегло може да се окаже сложна задача, особено ако сме склонни към качване на килограми. Диетата е сред най- добрите начини за отслабване, стига да сме постоянни и дисциплинирани.

vidove-dieti-1

Наистина има много диети за отслабване, които могат да са ефективни, но могат да причинят и много страдание, а понякога да въздействат на други органи на тялото. Има обаче и други начини, като съчетаете, например, полезни съвети – ето кои:

1. Разнообразно хранене. Не е необходимо да премахваме храната, която обичаме да ядем. Диетата ни трябва да е здравословна, като увеличим онези храни, които активират метаболизма, помагат за изгарянето на мазнините, изхвърлят токсините и излишните течности. Яжте храната в малки порции и не прекалявайте с висококалоричните храни.
2. Диетата трябва да е лека. Строгите диети ни подлагат на стрес и ни правят по- нервни, може да си стигне и до депресия. Така трудно ще успеем да я доведем до успешни резултати. Затова изберете лека диета, с която се отслабва постоянно.
3. Разделете храната на 5 приема. Не си и помисляйте за пропускате основни хранения, тъй като те ни доставят полезни вещества и енергия. Разделението е три основни и 2 междинни хранения.

piene-na-voda
4. Пийте вода. Водата е фундаментална за живота. Най- добрият вариант е да пиете по 2 литра вода дневно, за да се пречисти организма, да се активира метаболизма и да се изгорят мазнините.
5. Намалете солта. Тя придава специфичен вкус на храната, но трябва да я приемаме в по- малки количества. Основният проблем е, че много продукти, които използваме, също съдържат сол, а ние не знаем.
6. Не се вманиачавайте по кантара. Теглете се веднъж седмично на гладно, сутрин,, след като сте отишли по нужда.
7. Дъвчете спокойно храната. Лошото дъвчене на храната или изобщо липсата на такова, вреди на храносмилането.
8. Правете упражнения. Физическата активност е фундаментална за отслабването, тъй като изхвърля мазнините, изгаря калориите, изхвърля излишните течности и в същото време оформя мускулните групи.
9. Поддържайте позитивно мислене. Позитивната нагласа е много важна за отслабването. Важното е целите ви да са реалистични.
10. Избягвайте стреса. Връзката между напълняването и стреса е доказана. Свалете напрежението и се старайте да бъдете спокойни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване