10 храни, които контролират апетита

dieta-meniu

Когато искаме да отслабнем или просто да поддържаме теглото си, контролът върху апетита е много важен. Ето 10 здравословни храни, които ще ви помогнат да се справите с позивите за ядене по никое време:

Картофи. Увеличават усещането за ситост. Яжте ги обаче на пара, варени или печени, тъй като тогава са най- ниско калорични. Картофите съдържат калий и витамин С, които помагат за намаляване задържането на течности, фактор, който води до напълняване.

Ябълки. Освен че е много полезна за здравето, има и силен засищащ ефект. Нискокалорична е и е богата на полезни вещества. Задължително я включете в диетата си за отслабване.

Портокали. Ако сме на диета за отслабване, не забравяйте да включите цитрусите. Освен че съдържат витамин С, са нискокалорични и засилват имунната ни защита.

portokali

Соя. Важна е за балансираната диета. Богата е на витамини и минерали, помага за поддържането на теглото и подобрява здравето на кожата. Богата е на протеини.

Грозде. Отличен източник на антиоксиданти, има силно засищащо действие и помага да контролираме апетита.

Риба. Приготвяйте я на скара. Съдържа полезни мазнини. Гарантира ни високи дози витамини и минерали, като фосфор. Богата е и на протеини.

Киноа. Богат източник на протеини и фибри. Протеините увеличават усещането за ситост и така помагат да контролираме апетита си. Въздейства върху грелина, хормонът на апетита, който съобщава на мозъка кога сме сити.

Кисело мляко. Съдържа пробиотици и протеини. Балансира чревната флора и бактериите в организма ни.

Бобови култури. Не само са полезни, но ни карат и да се чувстваме по- сити. Отличен източник на полезни въглехидрати.

Яйца. Съдържат високо качествени протеини, които ни помагат за синтеза на аминокиселини. Избягвайте да ги пържите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване