Споровете с половинката водят до напълняване

napalniavane-sporove

Нормално е в една връзка да има конфликти от време на време. Караниците с гаджето обаче не само са неприятни, но и ни докарват излишни килограми.

Според ново изследване на Медицинския университет на Охайо, хората, които са под стрес, имат емоционални проблеми или депресия и които често имат спорове с половинките си, са изложени на по- голям риск от напълняване. Причината е, че тялото им по- неправилно обработва мазнините.

napalniavane-sporove-1

Изследване, проведено сред 43 двойки, на възраст между 21 и 61 години, които са женени поне 3 години. Попълнили са данни относно нивото им да удоволетворение и емоционално състояние. След това им е предложено меню с 930 калории. Били им предложени теми за спор. В резултат, двойките, които спорили много агресивно или енергично, изгорили с 31 калории по- малко и имали повече инсулин в кръвта. Това означава, че могат да напълнеят с 5 кг за година.

Споровете в двойката, в съчетание със стрес и депресия, увеличават риска от напълняване и затлъстяване, тъй като изгарят по- малко калории, а нивата на инсулина и триглицеридите стават по- високи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване