Отслабнете с помощта на безглутеновата диета

без глутенТази диета е подходяща за всички – тези, които имат непоносимост към храните, съдържащи глутен, и тези, които искат да отслабнат, или просто да се хранят здравословно.

Глутенът се съдържа в много от зърнените култури – пшеница, овес, ръж и т.н. Ако имате непоносимост към него то той може да ви причини много големи стомашни проблеми.

Безглутеновата диета става все по – разпространена и модерна. Според много от учените с ограничаване консумацията на продукти, богати на глутен можете да намалите окислителните процеси, развиващи се в клетките. Останалите пък твърдят, че можете да го използвате срещу стреса.

Ако решите да отстраните глутена от своето меню, бъдете сигурни, че това съвсем няма да е лека задача. Той присъства в почти всички храни, като например кексовете, хляба, бисквитите, пастата, в закуските и т.н.

Безглутеновата диета позволява приема само на картофите, боба, ориза, киноата, грахта, елдата и нахута. Месото също е позволено, но само ако е прясно. Разбира се,  можете да ядете и плодове и зеленчуци, както и млечни продукти.

Ако спазвате тази диета,  не забравяйте докато пазарувате добре да огледате етикетите на продуктите, които мислите да сидиета без глутен вземете. Не е задължително в съдържанието на продукта глутена да е формулиран като такъв – ако видите, че дадения вид храна съдържа малц или пък хидролизиран растителен протеин – не го купувайте.

От овеса може да получите болки в корема или диария.

Ако обичате закуските – хапвайте си царевични, или оризови такива.

Пастата също се прави от пшеница – затова ако сте на тази диета, внимателно избирайте каква точно ще си вземете.
Преди да започнете безглутеновата диета най – добре първо се допитайте до вашия лекар, или някой диетолог, особено ако мислите този хранителен режим да остане за цял живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване