Най – успешните диети за отслабване!

Всеки организъм реагира по индивидуален начин на различните видове диети. Някои постигат много добри резултати, а други се оплакват, че не са имали никакъв успех. Има обаче диети, при които винаги се постига желания ефект. Ето кои са най- успешните режими за отслабване:

Лунната диета
Спазването на диетата зависи от фазата на луната. Тъй като те са четири – новолуние, първа луна, пълнолуние и последнаdieta2 четвърт, толкова пъти в месеца се спазва и режима. Диетата започва, когато луната навлиза в нова фаза и продължава 24 часа. През това време се приемат само течности – 3-4 литра вода, чай или фрешове. Отслабването е гарантирано, а странични ефекти – няма.

Нисковъглехидратна диета
При този хранителен режим се допуска само 20% прием на въглехидрати от общия брой калории за деня. Храните, които се ядат, трябва да са богати на белтъчини и мазнини. Диетата има две разновидности. При първия й вариант, се приемат само храни богати на мазнини и бедни на въглехидрати. Това е известната диета на д-р Аткинс. При втория й вариант, се ядат храни богати на белтъци – това е режимът на д-р Дюкан.

GI диета
Зависи от гликемичния индекс на храните. Когато той е по- нисък, нивото на кръвната захар също остава ниско. С нисък гликемичен индекс са: пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, риба, някои видове месо. Този вид храни създават усещане за ситост и са с ниско съдържание на калории.

„Саут Бийч“ диета
Базира се на консумацията на полезните въглехидрати и мазнини. Диетата има три фази, като целта е да се превърне в основен хранителен режим и да промени навиците. Първата фаза е две седмици. При нея се свалят между 8 и 13 кг. Втората фаза продължава до постигане на желаните килограми. Третата фаза е превръщане на диетата в основен принцип на хранене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване