Как затлъстяването се отразява на хората от третата възраст

затлъстяванеЗатлъстяването е световна пандемия, която засяга както деца, така и старите хора. Обикновено се говори за усложненията от затлъстяването при по- младите, но най- уязвими всъщност са хората от третата възраст.

През последните години драстично нарасна броят на хората над 60 години, които са с наднормено тегло. Изчислява се, че от 1990 до 2010 година числото се е удвоило. Тези резултати се забелязват и в старческите домове.

Затлъстяването увеличава случаите на инвалидизация и общата чупливост на костите, т.е., ускорява здравословните проблеми, свързани с възрастта.

Как наднорменото тегло се отразява върху старите хора?

Сърдечно-съдови усложнения. Ясно, че над 60 години, вече се появяват този тип проблеми. Но наднорменото тегло и затлъстяването увеличават риска от по- ранната им поява – високо кръвно, исхемична болест на сърцето, тромбози и др.затлъстяване1
Метаболитни усложнения. Ако ИТМ (Индекс телесна маса) е повече от 30, се увеличава риска от заболявания като диабета и др.

С възрастта вените и артериите стават по- уязвими и е по- лесно да се наранят. Затова е важно да контролираме теглото си чрез хранене и упражнения. Изчислете своето ИТМ и се подложете на диета за отслабване, ако има нужда.

За съжаление, затлъстяването се разглежда само от гледна точка на естетиката, но истината е, че от него можете да умрете. Затова, ако сте родител, наблюдавайте децата си и ако е необходимо, подложете ги на здравословна диета за отслабване. Същото важи и за всички останали възрастни – ако страдате от наднормено тегло или затлъстяване, открийте най- подходящата за вас комбинация от диета и движение.

Наднормено тегло и затлъстяване. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване