Как да отслабнем с елда

Една от най- разпространените диети е тази с растението елда – наричано още гречка. Тя съдържа много белтъчини и малко въглехидрати. Растението съдържа най- различни витамини – сред тях В и Р, които имат благотворно състояние върху кожата, косата и ноктите, както и върху емоционалното равновесие. Елдата е богата и на следните елементи: лимонена киселина, йод, фосфор, цинк, мед, ябълкова киселина и др. Растението съдържа и много повече фибри от останалите зърнени култури.

Елдата помага на тялото да се очисти от токсините, намалява кръвната захар, увеличава хемоглобина, предпазва от запек. Чрез диетата с това растение може да свалите 5 кг на седмица. Но не прекалявайте със спазването й. След първата седмица си направете почивка.dieta28

Елдата се накисва с гореща вода и трябва да престои една нощ. Освен зърната на растението, може да консумирате вода, зелен чай или айран – от нискомаслено мляко и не повече от литър на ден. По време на диетата с елда се препоръчва да взимате и витамини. Не приемайте елда по- късно от четири часа преди сън. Ако ви мъчи глад, пийте от айрана.

По време на диетата не използвайте никакви подправки. Ако се почувствате много зле или извършвате тежък умствен труд, изяжте лъжица мед.

Може да направите отново диетата месец след първия курс. Мнозина признават, че им е много трудно да се хранят само с елда. Затова може да хапвате по един – два плода през деня.

През първите десен дена след диетата, не трябва да приемате повече от 1500 ккал. Много внимавайте как се захранвате. Започнете със зеленчуци, после включете риба, плодове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване