Защо да ядем салатата преди основното ястие

салата1Когато имате нужда да отслабнете, трябва да вземете мерки да намалите апетита и тревожността. Един от начините, които може да приложите, е да ядете салата преди основното ястие. Но защо?

Салатите са задължителен елемент от всяка диета, която претендира, че е балансирана. Те имат определени хранителни характеристики, които са много полезни при отслабване.

ЗАЩО САЛАТИТЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Съдържат много фибри. С тях се сдобиваме от зеленчуци, плодове, зърнени храни, бобови – все съставки, които използваме в салатите.

Високо съдържание на антиоксиданти. Същите съставки доставят и антиоксиданти, които помагат да топим мазнините и да се предпазим от определени болести.

Ниска калорийност. Продуктите, които използваме за салатите, обикновено имат малко или никакви калории. Затовасалата можем да ги ядем в по- голямо количество, без да пречим на диетата си за отслабване.

ЗАЩО ДА ЯДЕМ САЛАТИТЕ ПРЕДИ ОСНОВНОТО ХРАНЕНЕ?

Ще ядете по- малко. Засищащите качества на салатите са основната им характеристика, тъй като ако ги ядете преди храненето, ще ядете после по- малко. Това се дължи на високото съдържание на фибри, които се храносмилат по- бавно.
– Ще горите мазнините по- бързо. Заради антиоксидантите и фибрите ще топите мазнините по- бързо.

За да се възползвате напълно от салатите в диетата си за отслабване, трябва да внимавате с овкусяването – лимон, оцет, зехтин, сол или черен пипер. Но внимавайте с подправянето.

Рецепта за салата „Цезар“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване