Как да започнем да правим лицеви упори

Лицевите упори са традиционно упражнение, което никой не иска да прави, но е много важно за растежа на мускулите ни. Гръдни, бицепс, трицепс – мускулните групи, които най- много се натоварват, когато правим лицеви упори. Искате ли и вие да започнете?

licevi-upori

Трудността на упражнението идва, тъй като по- голямата част от телесното тегло пада върху раменете, ръцете и гърдите. Ако не сме свикнали, ще ни е много трудно.

Но има техники, които щом усвоим, вече ще можем да изпълняваме лицевите упори без проблем. От позицията на торса спрямо краката зависи дали да носим по- малко телесно тегло. Когато правите лицеви опори на ходилата, ще видите колко е лесно.

Колкото по- ниско се намират краката ни, когато правим лицевите упори, по- лесно ще ни бъде. И обратното. Ако искате да направите по- трудно упражнението, вдигнете ходилата на стол.

Друга техника, за да се улесним, когато сме начинаещи, е да се подпрем на колене.

licevi-opori

Как да заемем правилната позиция за изпълнение на упражнението? Легнете на пода по корем. Тялото е изпънато. Върха на пръстите на краката ви трябва да са подпрени на пода, също както и дланите, които са от двете страни на лицето ви. Лактите, са свити близо до тялото, като ръцете са паралелно на торса.

Използваме силата си, за да разгънем лактите, като внимаваме да не огъваме гърба при движението. Когато ръцете са напълно изпънати, отново сгъваме лактите, докато докоснем с торса пода. Ето ви първата лицева упора.

Тъй като е движение, което изисква много и различни големи групи от мускули, ви съветваме първите пъти да не прекалявате. Направете 10 повторения. Може да имате мускулна треска на следващия ден. Перфектно упражнение за хора с тесни рамене.

С малко практика, мускулите ви ще са подготвени за още лицеви упори, като така ще увеличите мускулната си маса и гъвкавостта си. Има различни видове лицеви упори, така че няма да ви е скучно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване