Как да пием вода, когато тренираме

Вече сте готова: сложи ли сте спортния екип, маратонките и музиката вече кънти в ушите ви. Но дали не сте забравили нещо? Бутилката с вода е много важна за нашата тренировка. Нека разгледаме защо е важно да пием вода, когато правим упражнения:

voda-uprajneniq

РИСКОВЕ
Основната цел на пиенето на вода е да избегнем обезводняването, но за това не е достатъчно да пием само по време на тренировка: трябва да го правите и преди, и след. Ако започнете тренировката, когато вече сте обезводнени до известна степен, няма да се чувствате добре. Може да ви се вие свят, мускулите ви да не реагират добре, да се схващат.

ПОЛЗИ
Ако сте добре хидратирани, може да тренирате дълго и успешно. Всичко ще ви се вижда по- лесно – сърцето няма да се voda-trenirovkaнатоварва толкова, кислородът по- лесно ще доставя веществата до различните части на тялото.

ИДЕАЛНОТО КОЛИЧЕСТВО
Трябва да сте хидратирани през целия ден. Винаги дръжте наблизо бутилка с вода или чаша. 1- 2 часа преди тренировка изпийте 450- 600 мл вода. Точно преди да започнете – 200- 300 мл. По време на тренировката – по 200 мл всеки 15 минути.

Ако много се потите обаче, трябва да пиете повече вода. За да разберете колко, се претеглете преди и след тренировката. За всеки изгубен половин килограм, трябва да пиете между 400 и 600 мл.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване