Ето кои грешки да избягваме в тренировката си

trenirovka-1

След 1 час тренировка тялото ни вече е намалило нивата на стрес, подобрило е енергията си, състоянието на кожата и пр.

През първите месеци, след като сме започнали да тренираме, всичко върви добре: забелязваме прогреса по стапянето на паласките и мазнините. В един момент обаче процесът спира. Ако сте в застой, не се притеснявайте. Просто трябва да реорганизирате тренировката си. Ето какви грешки често допускаме в тренировката си:

1. Не я променяме. Първо, трябва да намерите тренировка, която да ви харесва: зумба, каране на колело, часове по танци и пр. Ако правите все едно и също, в един момент ще усетите, че нещо ви липсва. Тялото вече е свикнало в натоварването и колкото и да се стараете, всичко ще е напразно.
2. Тренировката не е предизвикателство. Интензивността на тренировката е много по- важна от продължителността й, особено когато говорим за отслабване. Тялото бързо свиква с тренировката, когато не се променя. Ако не чувствате тренировката си като предизвикателство, трябва да опитате нещо ново. Опитайте някакъв друг вид кардио, интензивна тренировка с интервали и пр. Увеличавайте интензивността малко по малко.

tichane-zagrqvka
3. Много сте стресирани или изморени. Здравословното хранене и редовните тренировки са малка част от усещането за щастлив и здравословен живот. Ако се чувствате изтощени от стреса или не спите достатъчно, тялото ви няма да може да извлече всички позитиви от тренировката. Сънят е много важен за възстановяването на тялото след тренировка. Стресът може и да подтиква тялото ви да трупа мазнини. Много е важно да намерите начин да борите стреса и да спите поне по 7 часа.
4. Стоите седнали дълго време. Това е направо със статут на болест. Доказано е,че хората, които са активни, са в много по- добро здравословно състояние. Ако си давате сметка, че стоите дълго време седнали, ставайте или разтягайте мускулите си всеки път, когато е възможно. Разходете се, използвайте стълбите.
5. Не бъдете прекалено строги към себе си. Понякога проблемът не е в резултатите, а в нереалните ви очаквания. Отделяйте време да се насладите на постиженията си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване