Как да избегнем тъпченето от стрес

Не се яде само, за да се задоволи биологичната ни нужда, но и също от стрес. Това се случва, когато поглъщате храната много бързо, без да се замисляте. За да го преодолеете, решението е да тренирате повече.

стрес

Гладът от стрес е поведение, при което се смесват физиологичната нужда от храна и емоциите, които се опитваме да запушим. Т.е., ядем не само, за да заредим тялото си с въглехидрати и протеини, но и за да се чувстваме добре, значими и пр.

Има много решения на проблема, но е сигурно, че ако се оставите на този импулс, потисканата енергия избива от друго място, което може да ви нанесе по- сериозни щети.

Трябва да правим разлика между нужда и желание за ядене. В първият случай, имаме биологичен повик, при койтострес1 трябва да заредим тялото си с енергия, за да може да функционира. При желанието, ядем за удоволствие, а не, защото имаме реална нужда.

Има и по- здравословни начини за доставяне на удоволствие, при това без храна. Упражненията са едно от адекватните решения, тъй като аеробните упражнения повишават нивото на серотонина – невростимулатор, който регулира чувството на депресия.

Както и другите видове упражнения, стимулират производството на ендорфини, които успокояват и те карат да се чувстваш добре.

Упражненията могат да са мощен регулатор на емоционалните ви състояния, без да ви се налага да прибягвате до лекарства или други техники, които не водят до желание резултат.

Аеробна тренировка. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване