Рецепта за диетична супа от леща

photo-lentils1Благодарение на хранителните си свойства, лещата може напълно да замени месото в нашето меню, така че вегетарианската диетична супа от леща е една достойна и много вкусна алтернатива на всяка супа с месен бульон.

Лещата е един много полезен продукт от растителен произход, който се препоръчва за употреба както на тези, които не се придържат към вегетарианска диета, така и на тези, които са принудени да се откажат от месото по морални или други подбуди.

Лещата съдържа голям брой от добре смилаеми растителни протеини и е богат източник на желязо, фолиева киселина и разтворими фибри. Яденето на това бобово растение, включително вегетарианската диетична супа, нормализира обмяната на веществата и като цяло помага за подобряване на храносмилането.

Как се готви вегетарианска диетична супа от леща?

За подготовката на вегетарианска диетична супа от леща трябва предварително, от предната вечер, да накиснете лещата, ако използвате някой от сортовете зелена леща.

Червената леща се разварява много бързо, така че тя е най-подходяща за крем-супите и пюрета от леща. За тази супа най-добре е да намерите леща от червен сорт.

В допълнение към супата от леща, освен зеленчуци, се прибавят евентуално предварително пасирани гъби и различни подходящи подправки. Също така може да се сервира и със заквасена сметана, ако ядете млечни продукти.

леща червена blogЕто и самата рецепта:

Вегетарианска диетична супа от леща с крутони.

Продукти: 100 грама леща, една глава кромид лук, пет скилидки чесън, 10 грама брашно, зехтин, крутони, половин яйце, червен пипер, смлян черен пипер.

Начин на приготвяне: Сварете лещата, добавете ситно нарязания лук, счукан чесън и я варете докато продуктите омекнат и станат готови напълно. Пасирайте супата и добавете растително масло, червен и черен пипер на вкус. Застроите с брашното и яйцето бульона и подправете със сол на вкус. Сервирайте я с малко препечен и нарязан на крутони черен хляб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване